Regisztráció | Belépés
 

Roll-Business:

Hatékonyabb

Üzletvitel

  Keresés

Roll-Business Számlázás

 Számlázás   Lekicsinyít
     

Szolgáltatás- és termékszámlázás
Lehetőséget biztosít számlakészítésre a törzsadatok felhasználásával. A cikkek között megkülönböztethetőek termékek és a szolgáltatások. Szolgáltatás számlázása esetén elhagyható a mennyiség és a mennyiségi egység.

Nyomtatott számlák részleges módosítása
Annak érdekében, hogy a program a jogszabályban foglalt előírásoknak megfeleljen, a kinyomtatott számlán csak bizonyos változtatásokat lehet végrehajtani (egység, késedelmi kamat, pénzmozgás kód, gyűjtések, raktár, munkaszám, költséghely).

Számlakészítés korábbi bizonylat alapján
Abban az esetben, ha vannak olyan partnerek, amelyek felé rendszeresen ismétlődő teljesítés számlázása történik, a feladat egy korábbi számla másolásával egyszerűen megoldható. A másolás után természetesen aktualizálható az új számla tartalma.

Sztornózás és helyesbítő számla generálása
Egy kiválasztott számla sztornózásakor a program automatikusan készíti el az arra hivatkozó, azzal megegyező – de ellenkező előjelű – tételeket tartalmazó számlát. Egy számla helyesbítésekor az eredeti tételek módosításával (esetleg azok törlésével, vagy újabb tételek beszúrásával) alakítható ki a helyesbítésnek megfelelő tartalom. Az így elkészített – a helyesbítettre hivatkozó – számla tartalmazza az eredeti tételek ellenkező előjelű párjait is.

Különböző (akár többnyelvű) számlaformátumok nyomtatása
Több számlaformátum közül választhat. Lehetőség van például (készpénzfizetés esetén) az egyszerűsített számla használatára, vagy akár 3 (magyar, angol, német) nyelvű export számla nyomtatására is. (Az előírásoknak megfelelően egy számla – és másolata – különböző időpontokban is csak egy formátum szerint nyomtatható).

Devizakezelés
A devizában készített számlák forint-értéke – a bankonkénti és időszakonkénti árfolyam-nyilvántartás alapján – folyamatosan követhető.

Fizetési módok használata
Bármennyi fizetési mód felvehető akár eltérő fizetési határidővel (számításakor a szoftver nem számítja be a hétvégi munkaszüneti napokat).

Hitelkeret figyelése
A partnerhez megadható hitelkeret figyelése a PÉNZÜGY modullal együttműködve, az ott regisztrált kiegyenlítések alapján történik. A program, figyelmeztetést ad abban az esetben, ha egy számla elkészítésével a Partner a számára biztosított hitelkeretet túllépné.

Saját szövegek és cégembléma használata
A számlakészítés során előre megfogalmazható fej- és lábléc, illetve megjegyzés szövegek közül lehet választani. A számla tetejére és aljára különböző emblémák is nyomtathatók.

Csoportos számlanyomtatás
A számlakészítéskor történő azonnali kinyomtatás mellet lehetőség van a számlák egy kijelölt csoportjának első-, vagy másolatként való újra-nyomtatására is.

Többszintű cikk-kezelés
A cikk törzs tetszőleges mélységű, fastruktúrában való kialakításának lehetősége biztosítja a cikkek szükség szerinti csoportosítását.

Partnerek cikk kódjainak megadása
A partnerek által használt cikk kódok rögzítése esetén a program az ilyen partner részére készülő bizonylaton az általa elvárt kódot is megjeleníti.

Tetszőleges számú ártípus
A vevőkhöz rendelhető ártípus alapján a cikkekhez (vagy akár cikkcsoportokhoz) megadott típusonkénti (pl.: nagy-, vagy kiskereskedelmi) árból a megfelelő kerül felajánlásra a számlakészítés során. Az ártípusok szerint kialakított árakról külön árlisták nyomtathatók

Engedmények kezelése
A vevőkhöz illetve a cikkekhez (vagy akár cikkcsoportokhoz) megadott engedményt a program a számlakészítéskor automatikusan érvényesíti.

Gyűjtők használata
A korlátlan számú, tetszőleges szempont (pl.: költséghely, munkaszám, üzletkötő, stb.) szerint kialakítható gyűjtés használatával, akár a számlatételek árbevétele is felosztható.

Árlista megtekintése

DEMO letöltése

 
 Nyomtat   
 

Copyright 2016 by Roll-Soft    Felhasználási Feltételek   Jogvédő Nyilatkozat
DotNetNuke® is copyright 2002-2019 by DotNetNuke Corporation