Regisztráció | Belépés
 

Roll-Business:

Hatékonyabb

Üzletvitel

  Keresés

Tárgyi eszköz nyilvántartás

 Tárgyi eszköz   Lekicsinyít
     

A Tárgyi eszköz rendszer a Roll-Business integrált szoftvercsalád önállóan is jól használható tagja

A szoftvercsalád önállóan is jól működő tagja. Használata lehetővé teszi a hatékonyabb eszközgazdálkodást és a nyilvántartási kötelezettségek teljesítését. A rendszert bármely gazdálkodó szervezet jól tudja használni tárgyi eszközei nyilvántartására, értékcsökkenésük automatikus számítására. Több cég adatait feldolgozó vállalkozásoknak, könyvelőirodáknak is figyelmébe ajánljuk.

Egyedi és csoportos tárgyi eszköz-nyilvántartás
A programban az egyedi tárgyieszköz-nyilvántartás mellett lehetőség van arra, hogy az azonos időpontban aktivált és megegyező egységárú eszközök (pl.: asztal, szék.) felvétele egy kartonon történhessen.

Tartozékok (mennyiségek) nyilvántartása
A tárgyi eszközökhöz tartozékként hozzá lehet rendelni más eszközöket. A tartozék (mennyiség) felvitelekor lehetőség nyílik azonnali ráaktiválásra, melynek hatására a tárgyi eszköz bruttó értéke automatikusan megnövekszik.

Jogcímkezelés
A tárgyi eszközön bekövetkezett módosítások naplózásra kerülnek. Egy-egy módosításkor meg kell adni a (felhasználó által létrehozott) jogcímet. A jogcímek csoportosításra szolgálnak, pl.: eladás saját dolgozónak vagy külső cégnek, selejtezés elhasználódás vagy hiány miatt.

Azonnali (100%) értékcsökkenés értelmezése
A kis értékű tárgyi eszközöknél, a 100 %-os kulcs meghatározásával, a program értékcsökkenésként elszámolja a teljes bruttó összeget az aktiválás hónapjában.

Nyitó (induló) adatok megadása
Megadható nyitó egységár, bruttó érték, elszámolt értékcsökkenés, nettó érték. A cég létrehozásakor meg kell határozni, hogy mikortól kell értékcsökkenést számolnia a programnak.

Automatikus értékcsökkenés-számítás
Olyan időszakban is lehetőség van bruttóérték módosításra, melyre már megtörtént az értékcsökkenés számítás. Ekkor a program a tárgyi eszköz értékcsökkenését automatikusan az elszámolás hónapjáig frissíti.

Gépi kartonvezetés
A kartonok sorait (bruttó érték, értékcsökkenés, nettó érték) az értékcsökkenés-számítás során a szoftver automatikusan frissíti.

Leltározás támogatása
A leltározáshoz költséghelyenkénti listát biztosít a program. Lehetőség van a leltár eredmény rögzítésére. Ennek alapján a program kiszámolja a leltár-hiányt, illetve - többletet. Az ebből elkészült lista is nyomtatható.

Költséghelyek, szervezeti egységek kezelése
A programban meghatározhatók költséghelyek, szervezeti egységek, melyek az eszközökhöz kapcsolhatók és így listázásnál, valamint főkönyvi feladásnál felhasználhatók.

Eszközcsoportok kezelése
Az eszközcsoport segítségével a tárgyi eszköz karton létrehozásakor a program felajánlja a csoporthoz rendelt amortizációs kulcsokat, főkönyvi számokat melyek a kartonon módosíthatóak. A listák nagy része lekérdezhető eszközcsoportonként.

Számviteli- és társasági adó törvény szerinti értékcsökkenés-számítás
A főkönyvi feladás, a számviteli törvény szerinti elszámolás alapján készül. A listák lekérdezhetők a társasági adó törvény (TAO) szerinti értékcsökkenés számítás alapján is.

Maradványérték kezelés
A számviteli törvény szerinti értékcsökkenés számítás alapja a maradványértékkel csökkentett bruttó érték.

Próba értékcsökkenés-számítás
Az elszámoltatott értékcsökkenést vissza lehet görgetni, mintha nem is történt volna értékcsökkenés számítás. Így lehetőség nyílik a várható értékcsökkenés megtekintésére.

Főkönyvi feladás
Az elkészült értékcsökkenésről a program feladási listát készít. A FŐKÖNYV, modul használata esetén a könyvelési tételeket automatikusan átadja.

Egyéb feladás
Adott intervallumon belül az aktiválásról, ráaktiváláskor, eladásról, selejtezésről, főkönyvi szám változásáról feladási listát lehet készíteni.

Felhasználó által létrehozható kimutatások
A program számos saját listával rendelkezik (főkönyvi szám, költséghely, eszközcsoport stb. szerint bontva, akár ezek kombinációja is lekérhető).
Ha olyan listára van szükség, mely a listák között nem szerepel, akkor az egyedi-lista készítővel, az új lista a tárgyi eszköz kartonján szereplő adatokból tetszőlegesen összerakható. Az így létrehozott lista sorrendje, illetve szűrése egyedileg meghatározható. Az kialakított lista-formátum elmenthető, így később is felhasználhatóvá válik.

Változáslista
A bruttó érték és az értékcsökkenés változásokról listát lehet készíteni, tetszőleges csoportosítással, pl.: főkönyvi számonként, költséghelyenként. A lista tartalmazza az időszaki nyitó bruttóértéket, elszámolt értékcsökkenés és nettó értékeit, a bruttó értékben és az értékcsökkenésben bekövetkezett változásokat (növekedés, csökkenés), és az adott időszak záró bruttó értékét, eddig elszámolt értékcsökkenését és nettó értékét.

A kartonok csoportosított megjelenítése
Az eszközök automatikusan bekerülnek az eladott, selejtezett, és nullára leírt csoportba.

Értékcsökkenés számítási lehetőségek (havi, negyedéves számítási móddal)
- Lineáris értékcsökkenés számítás
- Teljesítményarányos értékcsökkenési számítás

Jelszóvédelem
Az alrenszerben lehetőség van jelszavas bejelentkezéshez, így csak a megfelelő jogosultsággal, és jelszóval rendelkező személyek használhatják.

Dolgozó import
A dolgozók adatai más rendszerből importálhatóak.

Terven felüli értékcsökkenés számításának lehetősége

Kifutási lista
A lista segítségével a tárgyi eszközök várható kifutásáról lehet listát lekérni.

 

Tekintse meg akciónkat!

Árlista megtekintése

DEMO letöltése

 
 Nyomtat   
 

Copyright 2016 by Roll-Soft    Felhasználási Feltételek   Jogvédő Nyilatkozat
DotNetNuke® is copyright 2002-2019 by DotNetNuke Corporation