Szájszag metafizikus, Gyakori megbetegedések


Hosszú, kanyargós szerpentin Sose láttam még ezt az arcot, pedig hozzám tartozik. Kétségtelenül az enyém. Bámulom a sötét képernyőt, a tévém halott, akárcsak az égen magatehetetlenül kergetőző cumulusok.

Remekbe szabott novellák. Az utóbbi évek sőt évtizedek! Az eddigi kritikák alapján nagyjából így summázhatók a lapunk legutóbbi magyar irodalmi listáján az előkelő 5. Amelyekkel nem feltétlenül nem értek egyet, de a következőkben amellett is hoznék fel érveket, hogy a három ciklusba rendezett elbeszélésekben bőven akad hiba, ugyanakkor szórakoztatóak, játékosak, alapelemük a humor, az egész együtt pedig inkább felemelő, mint reménytelen.

Állítólag tavasz van. Nem tudom.

  • Paraziták utáni élet

Nem vagyok benne biztos. Szájszag metafizikus utóbbi időben fogalmi zavarral is küszködöm. A legbiztosabb ez a sötét képernyő, meg amit kitartó elszántsággal visszatükröz, és az egyáltalában nem szívderítő.

nehezen lélegző férgek

Ha már végképp unni fogom ezt az egészet, összeszámolom a nappaliban a parkettákat. Persze nem tudom, egésznek vagy félnek számoljam azt, amelyik pár éve kettéhasadt, mert dühömben a földhöz vágtam egy félig ivott borosüveget.

szájszag metafizikus

A szilánkok szanaszét szálltak, a bor meg föl a falra á la Pollockés a foltok és a parketta azóta is vádol minden nap, szép csendesen, halkan. Igen, jó volna, ha itt lennél, persze nem azért, hogy a magányomban osztozz, ez hülyeség, a magányom az enyém, azt nem adom, viszont minden mást magamból, igen. Önzőségem gyakran úgy ölel át, mint óvatlan lépkedőt homloktájt a finom pókfonál.

lehet hőmérséklet férgekkel

Szeretném, ha úgy szeretnél, ahogyan szeretném, és nem úgy, ahogyan azt gondoljuk, szeretni kell. Bizonyára enyém ez az arc, mégis idegennek érzem a szájszag metafizikus képernyőn is élesen kirajzolódó ráncaimat.

  • Fiatal írók a bezártságban - Sztaskó Richard: Hosszú, kanyargós szerpentin - Bárkaonline
  • Nekik pirogov paraziták
  • == DIA Könyv ==
  • A természettudomány és a metafizika halálos ellenségek vagy barátok?
  • После таких экстренных действий на главном коммутаторе раздавался сигнал общей тревоги.
  • Szerző: "Förköli, Gábor" - A Tiszatáj archívuma

Hogy kerültek azok oda, nem erről volt szó, kérem szépen, hol lehet ez ellen tiltakozni, miféle eljárásmód ez? Azt hiszem, folytatom a céltalan lebegést a nappali-hálószoba-konyha tengelyen, csak hajózom oda-vissza, szobáról szobára, talán már csukott szemmel se tévednék el.

szájszag metafizikus az emberi nyálon keresztül terjedő férgek

Azt hiszem, föl kellene tépnem a széles spektrumú helmintusok ahhoz, hogy hasznosságom mérhető legyen. Legfőképpen miattad. Ez az igazi menedék, a többi csupán illúzió, pont annyira kellemetlen, mint a maszkban megülő szájszag. Ajtódhoz végül hosszú, kanyargós szerpentin vezet, várd meg, kérlek, érkezésem, ne hagyj bolyongnom az úton.