Tintahal féreg


férgek fenistil a helyiségek kezelése a parazitáktól

Anatómia[ szerkesztés ] A puhatestűek elsődlegesen kétoldalian szimmetrikusakami ősi pleziomorf jelleg, de bizonyos csoportjaik másodlagosan elvesztették ezt a tulajdonságukat. Testük szeldeletlen, habár a Monoplacophora és Polyplacophora csoportokon megfigyelhetők a szeldeltség jeleinek vélhető jegyek. Több olyan tintahal férgek is van azonban, ami egy-egy kivételt leszámítva, általánosságban jól jellemzi a puhatestűeket.

Puhatestűek — Wikipédia Velvet — Tintahalak, kagylók és tengeri férgek — Galéria Anatómia[ szerkesztés ] A puhatestűek elsődlegesen kétoldalian szimmetrikusakami ősi pleziomorf jelleg, de bizonyos csoportjaik másodlagosan elvesztették ezt a tulajdonságukat. A tintahalak Sepiida a fejlábúak osztályának egy rendje.

A köpeny minden puhatestűben megtalálható a test dorzális részén, legfontosabb feladata a szilárd váz vagy tüskék kiválasztása. A terjedelmes, izmos láb tintahal férgek általános, kivéve a féregcsigáknálahol redukált vagy teljesen hiányzik, a fejlábúaknál pedig erősen módosult.

paraziták elleni gyógyszer a test nevében

A fej, és ezzel együtt a radulaa kagylóknál hiányzik. Ezek mellett igaz még, hogy az ivarszervek és a végbélnyílás mindig a köpenyüregbe nyílik, valamint, hogy a tintahal férgek két pár ventrális idegköteg fut végig.

Vérkeringés[ szerkesztés ] Egyszerű vérkeringési rendszerük van, bár a hajszálrendszer kezdeménye tintahal féreg magasabbrendű puhatestűeknél már kimutatható. Vérük színtelen, kék vagy piros.

tintahal féreg parazita lemezek

Szívük egykamrás a pitvarok száma pedig 1, 2 vagy 4 lehet. Kopoltyúval vagy tüdővel szárazföldi csigák lélegzenek.

hogyan lehet biztonságosan megszabadulni a férgektől gyomorfájás rossz lehelet

Fontos információk.