Férgek kaptak, Szilágyi Márta: Féreg


férgek kaptak

A Király ráadásul, - noha nincs már köztünk, - számtalan formában, és alakban él tovább, Budapesten egy tér is viseli a nevét, mostantól pedig mélytengeri férgek is profitálhatnak ebből a felülmúlhatatlan hírnévből. De persze nem véletlenül kapták a nevüket ők sem. A földnél jobb a víz A pikkelyes férgek Polynoidae a gyűrűsférgek Annelida állattörzs soksertéjűek Polychaeta osztályának egyik családja, a tengerfenéken kb.

ahol férgeket ellenőriznek

Az ascaris emésztőszervei Elvis férgek a mélytengeri, kemoszintetikus alapú élőhelyekben őshonosak, és most a kaliforniai Egyetem és a CNRS-Sorbonne Université által készített új tanulmány célkeresztjébe kerültek.

A kutatás célja, a faj filogenetikai helyének meghatározása volt a mélytengeri pikkelyes férgek körében történt, széleskörű mintavételéből származó DNS-szekvenciák felhasználásával.

paraziták elleni gyógyszer n férgek hogyan lehet meghatározni melyiket

A tudósok azért nevezték el Elvis férgeknek ezeket az állatokat, mert irizáló bevonatú, fedőpáncéljuk emlékeztette őket az Elvis flitteres fellépőruhájára. A genetika eszköztárának használatával most kiderítették a négy leggyakoribb faj jellemzőit.

Hírlevél feliratkozás

Ennek során hivatalosan is azonosították az Elvis férgek négy faját: a Peinaleopolynoe goffrediae-t, a P. Csak nézd ezt a mély vidéket Az első fajt egy neves tengerbiológus tiszteletére nevezték el, a másodikat az egyik kutató apja után khm, ő finanszírozta a kutatási erőfeszítéseketa harmadik egy elismert geobiológus nevét kapta, a negyedik pedig a már említett néhai énekes emlékét őrzi ott, ahol ringat a víz.

rossz lehelet a reggeli véleményekben féreg fehér vékony kicsi

A tudósok egy távvezérlésű járművel gyűjtötték be az egyes fajok egyedeinek mintáit az óceán fenekéről. Ez lehetővé tette számukra laboratóriumban is tanulmányozzák a fajokat, ahol fel is tűnt nekik egy ellentmondás.

A férgek olyan mély vízben élnek, ahová már férgek kaptak, hatol le a fény, így férgek kaptak és fajtársaik, a többi élőlény amelyek megosztják velük az élőhelyüket, nem is képesek látni fényes, lila, kék és rózsaszín irizáló héjukat, és persze igazándiból egymást sem, hiszen nincs is szemük.

Trichomonas és óvszer A pinworms meggyógyítja őket

Mi meg csak úszunk, mindent megúszunk Ez felveti a kérdést, hogy miért van akkor szükség a színes héjra - a nyilvánvaló okon kívül persze, hogy megkapják érte a király nevét. A tudósok egyelőre nem tudtak válaszolni erre a kérdésre, de azt sugallják, hogy talán létezhetnek odalent speciális biolumineszcens lények, akik keresik ezeket a színeket, és persze képesek észlelni is őket.

parazita a köröm alatt A Trichomonas tünetei hogyan kell kezelni

A kutatókat a férgek páncéllemezein található bevágások is zavarba ejtették mindaddig, amíg nem skerült lefilmezni a harcukat, melynek során ismétlődően egymásnak rontva igyekeztek kárt tenni az ellenfél védőfelszerelésében.